UNITED WAY - konferencia

2017.12.29 15:57

Az őszi időszak kiemelkedő eseményeként kell említeni még a bledi út előtt a megvalósult , s az alapítvány meghívását tartalmazó UNITED WAY Konferenciát, ami a XXI. század oktatásával foglalkozott elsősorban, s az oktatást helyezte a középpontba. 

A Generel Electric Váci úti székháza adott otthont ennek a rendezvénynek, ahol több tucat résztvevő - egyesület, alapítvány, önkéntes szervezet - képviselte magát. A fantasztikus technikai-informatikai háttér lehetőséget adott arra, hogy megismerjük, hol is kellene napjainkban tartani, szinte teljesen természetes módon. Egy pedagógus - kuratóriumi tag - képviselte a RÁKOSMENTE GYERMEKVILÁGA KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNYT - ami igen megtisztelő volt számunkra. Korábbi pályázatunk eredményeként kerültünk a meghívottak közé. A jövőben egészen szoros munkakapcsolatot kívánunk kiépíteni, ami feltétlenül az önkéntességről szól. A külső partneri kapcsolatok építése feltétlenül szükséges minden projekt megvalósításához, így nagyon hasznosnak találtuk a kitekintést ebbe a világba. Ma már nem lehet csak egy-egy kisebb csapat munkájával nagyobb eredményt elérni, viszont a szakmai kapcsolattartás, az információ-áramlás és a közös munka, nagy valószínűséggel emelni fogja az egy-egy szervezet eredményességét is. Ennek fényében be tudtunk számolni a közgyűlésen azokról a lehetőségekről, amivel - esetlegesen - egy újszerű - reformpedagógiai megoldásban is elkezdhetünk gondolkodni.Ehhez nagyobb cégek és sok önkéntes, továbbá természetesen speciálisan szakosodott pedagógusokra is szükség lehet. El tudjuk képzelni, hogy a jövőben nagyobb terveket is ki fogunk dolgozni, hogy a tehetséggondozásban még nagyobb sikereket érjünk el. Ahhoz, hogy a fejlett országok sorába a nagyon tehetséges diákok is rögtön piacképesen kerüljenek a továbbtanulás kapujába, nagyon nyitott és nagyon értő, a digitális világban, idegen nyelv tudásának birtokába kell kerülniük, hogy sikeresek legyen a világ bármely pontján, ahová esetleg tanulási célzattal el tudnak jutni, s visszaérkezvén saját közegükben, saját pátriájukat gazdagítsák tudásukkal, tapasztalataikkal. 

Tervezünk, gondolkodva nevelünk, értéket teremtünk! Ez a mottónk, ezt szeretnénk minél magasabb színvonalom eredményesen megvalósítani a távolabbi jövőben.