2024:  A  tábor számára lefoglalt nyári  időpont -  a felvételt nyert kisgimnazistá részére: CSIBETÁBOR

2024. július 8-13-ig LAJOSHÁZA - VADÁSZHÁZ

 
 
 
 
 

2023 nyarán a Mátra volt az egyik tábori programunk:

Szokásunkhoz híven a kerületi kisgimnazisták táborának szervezésében aktívan részt veszünk, rengeteg könyvet, plüss figurát és képességfejlesztő játékot ajánlunk fel jutalmazási céllal, ami mindig nagy sikert arat a 10-11 éves korosztály körében.  Már második évtizede járunk Lajosházára, ahol mindig remek programokon vesznek részt a diákok. 18 aktív programsort tervezünk, s csobbanunk a Vadászház medencéjében, járjuk a Mátra túraútvonalait, naponta látjuk a gyöngyösi kisvasutat, érkezés előtt a Gyöngyösi Állatkert vár bennünket, visszafelé pedig - a csodálatos Mátra Múzeum  zárja a programot. 

 

 

 

 

IDÉN PESTEN LESZ A TEMATIKUS PROJEKT TÁBOR 2 TURNUSBAN. KIS LÉTSZÁMÚ CSOPORTOK, MŰVELŐDÉSTÖRTÉNETI ORIENTÁCIÓVAL A TEHETSÉGGONDOZÁS JEGYÉBEN 

PROGRAMLEÍRÁS: Kipróbált tematikával aktív kikacsolódás és a klasszikus műveltség összekapcsolása a cél. 9-16 fő között 5. osztályt végzett diákok számára a legalkalmasabb, akik már a római korról is tanultak. Lesz játszóház, Aquincum, Palatinus strand- Pannónia emlékei. Külsős programok, benti játokos feladatok, ókori játékok és római kori öltözet készítése, római kori ételkóstoló. Őrtorony készítése, interaktív,  digitális játékok. Latin szakos tanár irányításával, animátorral és sportszervezővel. A gyülekezési hely a TANODA, ahová minden nap reggel 9- kor várjuk a diákokat. 2x 9 fős kisbusszal közlekedünk. A program tartalmazza az ebédet( étteremben)  és az uzsonnát, továbbá  a belépőket, strand és Aquincum, játszóház. Emléklapot, munkafüzetet kapnak a diákok. Azoknak ajánlom, akiket érdekel az ókori Róma és Pannónia kultúrája a császárok élete és a katonai hadviselés, a női öltözetek, a római kori "wellness" . Az építészet csodálatos remekei, s minden, amire egy tehetséges gyerek kíváncsi, nálunk választ kaphat kérdéseire  úgy, hogy maga is részese egy kalandos időutazásnak.

IDŐPONTOK: 2023. JÚLIUS 24-28.

                        2023. JÚLIUS 31-AUGUSZTUS 4. 

 
a PRGRAM TELJES KÖLTSÉGE: 59 e Ft
 
 
 

 

 

SZÜLŐI ÉRTKEZLET: 2023. JÚNIUS 14-ÉN 18 ÓRAKOR - A GIMNÁZIUM KÖNYVTÁRÁBAN. MÁTRA- LAJOSHÁZA - CSIBETÁBOR

 
Csibetábor - 2023 - végleges.docx (466461) - Itt  balassis csibék tábora! - a gimnáziumba felvett tanulók táboroztatásának szervezését is megvalósítjuk. 
 
 
 
 

7. évfolyamosok nyári tábora - a szeptemberi előkészítő indulása előtt a Mátrában. 

2023. július közepén 2 mátrai tábort szervezünk. Az egyik a kisgimnazistáké, a másik a következő évi előkészítő csoporté. A továbbtanulásra készülő leendő 8. osztályos kerületi diákok jelentkezését várjuk. Kirándulás, sportprogramok, napi két foglalkozás, esti irodalmi vetélkedők, kreatív hobby, drámapedagógia, szuper matek, csodás irodalom várja a diákokat. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet: 
rakosmente.gyermekvilaga@gmail.com

 

 

 

A táborokat az alábbi számlaszámon lehet befizetni: 

 
RÁKOSMENTE GYERMEKVILÁGA KHA

 

 11717009-20044545-00000000

 

2023-ban is lesz BALATONI TÁBORUNK: 

IDŐPONT: 2023. JÚNIUS 26-30.
 
 
BALATONALMÁDI WESSELÉNYI STRAND APARTMANOK - ANIMÁTORRAL, EDZŐVEL, 3 KÍSÉRŐTANÁRRAL 18 GYERMEK TÁBOROZTATÁSA
 
VÁLIK LEHETŐVÉ. 
Bejelentkezés: az alapítvány ímél-címén lehet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iNYÁRI UTÁN A 2022-ES TÉLI TÁBOR:  TEMATIKUS PROJEKT TÁBOR

ÚJ KEZDEMÉNYEZÉSKÉNT  - A SZÜLŐK TEHERMENTESÍTÉSÉRE - A SPECIFIKUS FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TÁBORT 3 NAPOS KIKAPCSOLÓDÁSSAL, TÉLI WELLNESS LEHETŐSÉGGEL -KIRÁNDULÁSSAL ÉS INTENZÍV 8 ÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUMI FELKÉSZÍTŐVEL  - ÖNÁLLÓ PROGRAMKÉNT ILLESZTJÜK BE A FELVÉTELI ELŐTT. 

2023. JANUÁR 3-6-IG

 
 
 

2022-ben is Balatonalmádiban voltunk...

Sikeres 2021-es balatoni táborozás után, 2022-ben is Balatonalmádiban tartjuk a Tematikus Projekt Táborunkat 43 gyermek részvételével. 

2022. június 17-23. 
Kézművesház, drámapedagógia, olvasó- és tánctábor profillal. Napi úszás, strand - edző bevonásával. A teljes ellátást biztosító Magyar Tudományos Akadémia Üdülője idén is várja a tehetséggondozásba integrálódott rákosmentés diákokat. A jelentkezéseket  április hónapban véglegesítjük. 

 

 

ÚJ IDŐPONTOT SZEREZTÜNK A BALATONI PROJEKTHEZ!

 

AMIRE NEM SZÁMÍTOTTUNK! 

 
 
KIRÁLYOKNAK JÁR A KORONA, MI SZERÉNYEN A TERVEINKKEL IS MEGELÉGSZÜNK! 
IGYEKSZÜNK ALKALMAZKODNI A FELTÉTELEKHEZ, ÍGY AZ ÚJ IDŐPONTUNK: 

2020. JÚNIUS 26-JÚLIUS 2-IG BALATONALMÁDI MTA ÜDÜLŐ VÁR RÁNK!

 
 

 

A 2020-as év DRÁMAPEDAGÓGIAI ÉS ANGOL NYELVI TÁBORA

 
2020. JÚNIUS 15-20-IG BIZTOSÍTOTTAK SZÁMUNKRA HELYET A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BALATONALMÁDI ÜDÜLŐJÉBEN, AHOL EU-S PÁLYÁZAT SEGÍTÉSÉGÉVEL ÉS A SZÜLŐK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL RÁKOSMENTE FIATALJAI RÉSZT VESZNEK EGY TÁMOGATOTT PROJEKTBEN, AHOL A HAGYOMÁNYOS, MÁR BEVÁLT ELEMEK MELLETT SZAKEMBEREK, NYELVOKTATÓ ÉS IRODALMÁROK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL TÖLTÜNK EL EGY HETET. MEGMUTATJUK, MILYEN A XXI. SZÁZADI ÉLMÉNYPEDAGÓGIA, AMI ALAPJÁUL SZOLGÁL MAJD EGY MESTERPROGRAMNAK IS. 

 

TEMATIKUS PROJEKTTÁBOR A BALATONNÁL 2019 

TIHANYI ÉS KESZTHELYI KIRÁNDULÁSSAL 

 

ANGOL NYELVI TÁBOR 2019 JÚLIUSÁBAN

 

 

FOCITÁBOR 2019 NYARÁN

 

Táborok- workshop - pályázat

 

Környezettudatos, kerékpáros nyári tábor:

Értékteremtő kézműves tábor a Balatonnál

(workshop)

         A Rákosmente Gyermekvilága Közhasznú Alapítvány 7-8. évfolyamos diákok és testvéreik számára meghirdeti nyári táborát.

5 kisebb lakosztályban összesen 15 diákot szeretnénk elhelyezni. A helyszín: Balatonalmádi, Szieszta Üdülőház, szemben a Wesselényi straddal

A lefoglalt időpont: 2017. június 29. csütörtök – 2017. július 4. kedd

A hétvégi 2 napot felajánljuk arra, hogy hozzátartozók is lejöhessenek, s esetlegesen a családok együtt strandoljanak a gyerekeikkel. Erre szolgál a családok szerinti elhelyezés.

A worshop tematikája:

-         Az újrahasznosítás lehetőségeinek megvitatására

-         Az innováció lehetősége az alkotási folyamatban

-         A faanyagok felhasználásának lehetőségei az értékteremtésben.

-         Kreatív alkotások elkészítése, bemutató szervezése, a célcsoporthoz történő termék-eljuttatás megvalósítása.

-         Együttműködés bővítése a Rákosmentén működő oktatási intézményekkel és a Szülői munkaközösségekkel. (ötlettár kialakítása a témában)

-         Projektnapok a tematikának megfelelően: speciális, logóval védett faipari munkák készítése, továbbá dekorációs termékek készítése természetes anyagok felhasználásával

 

 

A szabad idő felhasználásának módjai: Kerékpáros túrák szervezése (Balatonalmádi híresen kerékpár-barát város, kölcsönözni és vinni is lehet bringát.)

A sportolási lehetőségek kihasználása: strandröplabda, úszás, foci

A programban résztvevők: szakmai munka koordinátortanára, kísérőtanár- projektvezető tanár, a sportprogramokhoz végzős egyetemisták kapcsolódhatnak be.

 

Költségvetési tervezet: önerő+pályázati lehetőség

A részösszegek aránya: - útiköltség+ szállítási költség (kerékpárok)

-         esetlegesen kerékpár-kölcsönzés költsége

-         Az üdülőház bérlése 6 nap-5 éjszakára

-         A strandbelépők költsége (bérletvásárlás)

-         Az ellátás, étkezés és napi folyadék (ásványvíz és gyümölcslé,  nyers zöldség+gyümölcs, tejtermék vásárlása)

Pályázati keretből kívánjuk finanszírozni: a szállás költségét, továbbá a strandbelépők megvásárlását, s a fiatalok számára a napi friss zöldség,  gyümölcs és tejtermék megvásárlását)

Ennek megfelelően az önköltséget: 32 ezer forintban állapítjuk meg.

Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségen:

ímél: rakosmente.gyermekvilaga@gmail.com

projektvezető tanár: Faragó Ildikó